* Όπου«Q» είναι η σημαία του Διεθνή Κώδικα Σημάτων ΔΚΣ και σημαίνει το πλοίο μου είναι υγιές, ζητώ ελευθεροκοινωνία (ελεύθερη κίνηση με κάθε στεριά)

 

Σε καιρούς πρωτόγνωρους εμπνευστήκαμε από καλές ιδέες του παρελθόντος για ένα παρόν καλύτερο. Με σύμβολο την κίτρινη σημαία της ελεύθερης κίνησης και τις ελπίδας για ελευθεροκοινωνία ξεκινάμε τον πρώτο πλου, μαζί.

Οι δυο ναυτικοί όμιλοι, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, που συνεργάζονται σχεδόν μια δεκαετία και αναβίωσαν με τεράστια επιτυχία την ιστιοπλοΐα και τα παραδοσιακά σκάφη στις Σπέτσες αποφάσισαν φέτος στα πλαίσια τον μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας να θυμηθούν κάτι όμορφο από τα παλιά για να φτιάξουν κάτι νέο σήμερα.

Στις 11 Ιουλίου, ένας στόλος θα ξαναεμφανιστεί στις Σπέτσες.

Ο στόλος δεν θα «τρέξει» σε κάποιον αγώνα, θα ταξιδέψει, ο καθένας όπως αυτός θέλει, από το Παλιό λιμάνι των Σπετσών, πλέοντας δυτικά, για να μεθορμίσει στην Αγ. Μαρίνα. Ο πρώτος κοινός πλους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ξεκινά και τελειώνει στις Σπέτσες.

 Ο κοινός πλους είναι συνήθως ένα ιστιοπλοϊκό δρώμενο, «από τα παλιά». Είναι παράδοση του ΝΟΕ από το 1934 και αποτελεί το παλαιότερο ιστιοπλοϊκό δρώμενο του New York Yacht Club (φέτος διοργανώνει τον 164ο κοινό πλου). Είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με ένα μήνυμα, για να θυμηθούμε τα παλιά, για να ζήσουμε ξανά τη θάλασσα με σκάφη.

Ο πλους είναι ανοιχτός σε κάθε πλεούμενο με πανί, μηχανή ή κουπί.

Κάθε σκάφος που δηλώσει συμμετοχή και «σηκώσει» την κίτρινη σημαία συμμετάσχει στον πλου.

Αρμενίσατε!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής