Ένα σύντομο ιστορικό της ΦΕΕ από την κυρία Α. Ράλλη:

« Η ΦΕΕ ιδρύθηκε το 1926, από 24 επίλεκτα Mέλη της Ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό την ανώτατη εποπτεία τεχνικής διεξαγωγής των Ιπποδρομιών και έθεσε κανονιστικό πλαίσιο διεξαγωγής αυτών.
Στις 2 Ιανουαρίου 1927, θεσπίζεται έπαθλο για τον νικητή των αγώνων ιδιοκτητών αλόγων του Ιπποδρόμου.
Το 1928 ορίζεται ο πρώτος πρόεδρος Α.Κούππας, έως τις 10/4/1929 .
Στην συνέχεια 2ος Πρόεδρος από το 1929 έως το 1937, ο Ιωάννης Ράλλης, ( Πατέρας του Πατέρα μου), ο οποίος παρέμεινε γιά μια 8ετία και στην συνέχεια διατελέσαντες Πρόεδροι: Μελλάς, Μπότσαρης , Μπαλτατζής, Μπρούδος , Δαβάκης, Καρπίδας, Δ.Ράλλης, ξανά Καρπίδας κ ούτω καθ’εξής.
Το 1950 η ΦΕΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το 1954 , καταχωρούνται και ταξινομούνται τα έγγραφα της ΦΕΕ και αφού διασταυρωθούν με ακρίβεια , αποτελούν το πρώτο Ελληνικό Stud Book, καλύπτοντας τα έτη 1954-1985 και το 1991 αναγνωρίζεται διά της Διεθνούς Επιτροπής το Ελληνικό βιβλίο γενεαλογίας και αναπαραγωγής του καθαρόαιμου αγγλικού ίππου με συνέπεια την Διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής Ιπποπαραγωγής από το 1954 έως σήμερα.
Το 1993, η ΦΕΕ γίνεται μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιπποδρομιακών Αρχών ( IFHA), της διεθνώς αναγνωρισμένης Αρχής ελέγχου της Ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα .
Συνεργαζόμαστε, επί μια 25ετία με την IFHA, με υπευθυνότητα. Εκπροσωπώ την Ελλάδα τα περισσότερα έτη στην Διεθνή Ομοσπονδία, έχοντας προσωπική συνεργασία με τον Πρόεδρο κ.Louis Romanet τώρα και παλαιότερα με τον πατέρα του, Jean Romanet και σας διαβεβαιώ ότι η Ελλάδα χαίρει σεβασμού διεθνώς.
Το δε 2017, η ΦΕΕ γίνεται και μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Ιπποδρομιακών Αρχών ( EMHF) ».

Τα θερμά μας Συγχαρητήρια στην κα Α.Ράλλη!