O Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το  PROPELLER CLUB, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν τριήμερο ανοικτό εργαστήριο ώστε να γνωρίσουν οι νέοι τα επαγγέλματα της θάλλασας με τίτλο «BLUE HORIZONS –  H Ναυτιλία για τη νέα γενιά» που θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. 

Σκοπός της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της προαγωγής της πίστης στη θάλασσα ως στοιχείου ζωής και προόδου του Έθνους, είναι να καθοδηγήσει τους νέους στα επαγγέλματα της θάλασσας (γαλάζια οικονομία – blue economy).

Ο νέος θεσμός «Γαλάζιοι Ορίζοντες» ξεκινά με στόχο την καθοδήγηση των νέων μας από την ηλικία των 15 ετών για εργασία στις θαλάσσιες μεταφορές, που προσφέρει υψηλές αποδοχές, δια βίου εκπαίδευση και επαγγελματική ανέλιξη στην πιο σταθερή και βαριά βιομηχανία της Πατρίδος, που η Ελληνισμός πρωτοστατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το τριήμερο εργαστήριο γνωριμίας, ενημέρωσης και διασύνδεσης με την ναυτιλιακή κοινότητα, περιλαμβάνει παρουσιάσεις, mentoring, επίλυση αποριών και δικτύωση με τους ανθρώπους της ναυτιλίας που ενδιαφέρονται να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους μέσω βιωματικών ιστοριών (story telling).

Η αξιοποίηση των επαγγελματικών ευκαιριών που διάπλατα προσφέρει η ναυτιλία, δεδομένου ότι μόνο οι ανάγκες του Ελληνόκτητου στόλου σε ανθρώπινο δυναμικό υπερβαίνουν τις 3.500 θέσεις σε πληρώματα και προσωπικό γραφείων ετησίως για τα επόμενα 30 χρόνια, καθώς και η πίστη στις δυνατότητες της νέας γενιάς, είναι αυτά που ένωσαν τις δυνάμεις των ιστορικών οργανισμών ΝΟΕ-HELMEPA-PROPELLER,  για πρώτη φορά!

Το εργαστήριο φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές του ναυτιλιακού χώρου και εκπροσώπους εταιρειών, που υποστηρίζουν έμπρακτα το νέο θεσμό, θέλοντας να ενημερώσουν για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν στους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες για το τριήμερο εργαστήριο (θεματικές και ομιλητές) και εγγραφή για ελεύθερη είσοδο, θα βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.bluehorizons.gr. Ένεκα της συμμετοχής που αναμένεται παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή δεδομένου ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Η συμμετοχή για τους μαθητές 15-18 και τους νέους 18-25 είναι δωρεάν. Η Γραμματεία της διοργάνωσης είναι στη διάθεσή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@bluehorizons.gr  

 

Για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο διατίθενται περιορισμένες θέσεις στο  χώρο σταθμεύσεως του ΝΟΕ.

 

Πληροφορίες για την πρόσβαση στο ΝΟΕ: