ΤΜΗΜΑ MATCH RACE – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ


Εξειδικευμένο τμήμα Match Racing

Στα πλαίσια της σχολής match race, o Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος θέλοντας να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την καλλιέργεια αυτής της μορφής αγώνων στην χώρα μας, λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο εξειδικευμένο τμήμα το οποίο προπονείται από τις 11:00 μέχρι τίς 16:00 με ζευγάρια σκαφών Yngling. Πρόκειται για σκάφη 3θέσια σταθερής καρίνας με Μαίστρα, Φλόκο και Συμμετρικό μπαλόνι, σκάφη που αποτελούσαν τη γυναικεία ολυμπιακή κατηγορία σταθερής καρίνας μέχρι και την Ολυμπιάδα του Πεκίνου και έχουν ευρέως χρησιμοποιηθεί για αγώνες match race παγκοσμίως.

Σκοπός των εντατικών αυτών μαθημάτων είναι η προετοιμασία ομάδων που επιθυμούν να πρωταγωνιστούν σε αγώνες Match Race υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στο προπονητικό αυτό σχήμα μπορούν να συμμετέχουν μόνο δεμένες τριάδες οι οποίες έχουν προκύψει από την διαδικασία εκπαίδευσης των πιο πάνω group.

Η σχολή περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, σε αναλογία χρόνου περίπου 40/60.
Τα θεωρητικά μαθήματα περιλαμβάνουν τα εξής:

>Εισαγωγή στο Match Racing
>Κανονισμοί (RRS)
>Εκκινήσεις και τακτική
>Τακτική Όρτσα
>Τακτική Πρίμα
>Καβατζαρίσματα
>Εκτελέσεις Ποινών
>Ακυρώσεις Ποινών
>Επικοινωνία στο Σκάφος
>Προετοιμασία σκάφους για αγώνα
>Ταχύτητα και τριμάρισμα
>Προετοιμασία αποστολής ομάδας
>Οργάνωση ομάδας
>Ρόλοι στο πλήρωμα

Τα ανωτέρω θα εφαρμόζονται στο νερό με ασκήσεις, εξομοιώσεις συγκεκριμένων περιπτώσεων και αγώνες.
Κάθε μέρα προπόνησης ξεκινά με προετοιμασία των σκαφών, θεωρία, ασκήσεις στο νερό και τέλος επισκόπηση της ημέρας με προβολή video από τις ασκήσεις, ερωτήσεις και συζήτηση.

Το Match Racing προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις τόσο στους αθλητές όσο και στους θεατές, απαιτεί απόλυτη ομαδικότητα, ταχύτητα σκέψης και αντιδράσεων, άριστη γνώση κανονισμών, άψογο χειρισμό του σκάφους και αποτελεί έναν ταχύτατα ανερχόμενο τύπο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ycg.gr, sailing@ycg.gr και στην αθλητική γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο 2104220506.