ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Στο αγωνιστικό τμήμα καλλιεργείται η επαύξηση των γνώσεων και της εμπειρίας ενός αρχάριου ιστιοπλόου πάνω στον χειρισμό και το τριμάρισμα όλων των πανιών (Μαΐστρα, Genoa, Μπαλόνι) καθώς και στην τακτική των αγώνων, μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα αρχαρίων οιασδήποτε σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Θεωρητική Εκπαίδευση

Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται κυρίως επάνω στο σκάφος, ταυτόχρονα με την πρακτική. Επιπρόσθετα, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων της κάθε εκπαιδευτικής σειράς, γίνεται σύντομη παρουσίαση/θεωρητική εκπαίδευση στην αίθουσα διδασκαλίας του ΝΟΕ, πριν ή μετά από ένα πρακτικό μάθημα.

Πρακτική Εκπαίδευση

Η πρακτική εκπαίδευση γίνεται με σκάφη τελευταίας τεχνολογίας, τόσο στην σχεδίαση όσο και στον εξοπλισμό, οι δε εκπαιδευτές/κυβερνήτες των σκαφών είναι παλαιοί πρωταθλητές στις ολυμπιακές κατηγορίες, με μεγάλη εμπειρία στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.
Η κάθε εκπαιδευτική σειρά περιλαμβάνει 4 μαθήματα, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 (Α΄ περίοδος) ή 14:00-17:00 (Β΄ περίοδος).

Ο κάθε εκπαιδευόμενος δύναται να συμμετάσχει σε όσες εκπαιδευτικές σειρές επιθυμεί, ανάλογα με τις ανάγκες του, προκειμένου να αποκτήσει περαιτέρω εμπειρία και ικανότητα.

Εκπαιδευτικές Σειρές κάθε Έτους

Κάθε έτος διεξάγονται 10 μηνιαίες εκπαιδευτικές σειρές μαθημάτων για το αγωνιστικό τμήμα της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης (μία σειρά για κάθε μήνα, εκτός από Ιούλιο και Αύγουστο).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το παρακάτω τηλέφωνο:
2104220506 (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 09:00-17:00)
690 9046525 (Όλες τις ημέρες, 09:00-21:00)

ή στο email: sailing@ycg.gr