Το Kids Sailing Center απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών που είτε τώρα ξεκινούν την ιστιοπλοΐα, είτε ήδη έχουν κάποια εμπειρία. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση κολύμβησης.

 

To Team Racing Center, απευθύνεται σε νέους που είτε έχουν εμπειρία στην ιστιοπλοΐα είτε όχι. Χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα για team racing σκάφη τύπου 420 και χρησιμοποιώντας την ένταση που δημιουργεί το team racing, προσφέρει θέαμα, κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον ενώ παράλληλα εκπαιδεύει με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τα πιο δύσκολα ιστιοπλοϊκά κεφάλαια όπως τη στρατηγική, την τακτική, το handling και πολλά άλλα.

 

Το τμήμα απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες αρχάριους ή και έχοντες ιστιοπλοϊκή εμπειρία που θέλουν να γνωρίσουν το match racing. Το Match Racing προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις τόσο στους αθλητές όσο και στους θεατές, απαιτεί απόλυτη ομαδικότητα, ταχύτητα σκέψης και αντιδράσεων, άριστη γνώση κανονισμών, άψογο χειρισμό του σκάφους και αποτελεί έναν εδραιωμένο τύπο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας παγκοσμίως. Στόχος του τμήματος είναι η δημιουργία ομάδων που θα πρωταγωνιστούν σε τοπικές αλλά και το δυνατόν σε διεθνείς διοργανώσεις match racing.