Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, βάσει του καταστατικού του και έχοντας πλήρη συνείδηση της συμβολής της ναυτικής παραδόσεως στην εθνική ευημερία, επενδύει στην νεολαία και τον ναυταθλητισμό. Εκατοντάδες νέοι αθλητές και μαθητές των σχολών του Ομίλου, οπλίζονται με κατάλληλα σωματικά και ψυχικά προσόντα, όπως η τόλμη, υπευθυνότητα, πειθαρχία, αυτοβοήθεια, ομαδικό πνεύμα, ανταγωνιστικότητα, θέληση για διάκριση, αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, καλά φυσική κατάσταση κ.λ.π.. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι νέοι αυτοί να υιοθετούν θετική στάση ζωής, μακρυά από επικίνδυνες επιλογές και έξεις. Η μύηση των νέων στην ναυτική τέχνη τους συνδέει με εθνική παράδοση χιλιετηρίδων. Επιπλέον η προώθηση του ναυταθλητισμού και του θαλασσίου τουρισμού στην νησιωτική Ελλάδα, προσδίδει κίνητρα οικονομικής ζωής στους κατοίκους των νησιών μας.

Ο Ν.Ο.Ε. διατηρεί σχολές ιστιοπλοΐας τριγώνου με σκάφη τύπου, Lightning & Optimist. Οι σχολές αυτές, απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 6-35 χρόνων, τα οποία επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα τριγώνου. Σκοπός των σχολών είναι η ενδεχόμενη ενασχόλησή των μαθητών με τον πρωταθλητισμό και η συμμετοχή τους σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους αγώνες. Οι μαθητές, ανάλογα με την πρόοδό τους, έχουν την δυνατότητα να μεταπηδήσουν αργότερα σε άλλες κατηγορίες του Ομίλου, ολυμπιακές και μη.

Εκτός από αρχάριους, οι σχολές απευθύνονται και σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση σε σχολές ιστιοπλοΐας και επιθυμούν μια βαθύτερη γνώση της ναυτικής τέχνης ή τον πρωταθλητισμό σε κατηγορίες τριγώνου. Μερικά από τα πλεονεκτήματα των σχολών είναι τα εξής:

– Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή και θεωρητική εκπαίδευση με εποπτικά μέσα.
– Κανένας μαθητής στο φουσκωτό. Θέσεις για όλους στα σκάφη.
– Δυνατότητα πρωταθλητισμού και μεταπήδησης σε άλλες κατηγορίες
– Συμμετοχή σε αγώνες διεθνούς επιπέδου
– Προπόνηση με σκάφη ιδανικά για εκμάθηση αρχαρίων.
– Έμπειροι προπονητές.

Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως τις 15.00 ανάλογα με το τμήμα.

To κόστος είναι 60 Ευρώ/μήνα. Ειδικές τιμές σε αδέλφια και άλλες ειδικές περιπτώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στην γραμματεία του ομίλου στο τηλέφωνο 210.%4220506, 6909046525 και στο e-mail sailing@ycg.gr